Sanatate

Voi ati suferit de despresie? Cateva informatii utile despre depresie!

Voi ati suferit de despresie? Cateva informatii utile despre depresie!

Depresia majora este acum inteles ca fiind o boala complex care implica sensibilitate mostenita genetic si simptome asociate cu modificari specifice in functionarea creierului si structura. Depresie majora este definit ca starea de spirit depresiva pe o baza de zi cu zi pentru o durata minima de 2 saptamani.

depresie
Voi ati suferit de despresie? Cateva informatii utile despre depresie!

Asociatia Americana de Psihiatrie prevede ca un diagnostic de depresie majora necesita prezenta a mai multe simptome, care sunt suficient de intense pentru a provoca stres (stres intr-un mod incomod), si de a afecta functionarea psihosociala constant. Aceasta inseamna ca atunci cand sunt deprimat, suntem practic incapabili de a merge mai departe cu vietile noastre, de obicei, modul in care ne facem. Desi luate usor, depresia majora este o cauza comuna de sinucidere.

Boala apare frecvent ca o tulburare comorbid cu boli fizice grave, precum si alte tulburari mentale. Depresia majora se poate dezvolta, de asemenea, ca o boala grava sau secundar complication.As boala, rezultat al potential serios handicap, morbiditatea si mortalitatea riscurile asociate direct cu boala, Asociatia Mondiala a Sanatatii (OMS) se situeaza pe locul depresie majora printre primele cinci probleme de sanatate Glob .

Depresia etiologie si Neurobiologie

Au fost inregistrate unele progrese realizate in stabilirea mecanismelor neurobiologice de depresie majora. Cu toate acestea, cauza specifica de depresie majora ramane necunoscut.

Schimbari neurobiologice asociate cu depresia majora sunt considerate a implica:

dysregulation neurotransmisia (serotonina)
hipocampusului modificat si structura cortexul prefrontal de celule si functionarea
hipotalamo-hipofizo-suprarenalian (HPA), sistemul de activare
bazat pe observatii de niveluri scazute ale sistemului nervos central de serotonina din persoanele cu simptome severe de depresie, Neurobiologie de baza de depresie a fost declarat a fi redus de serotonina neurotransmision creier de activitate.
Vina este considerat a fi, fie prin preluarea presinaptic excesiva sau prin stres legate de downregulation de receptors.Serotonin postsinaptica ay este destul de ciudat pentru molecula din mai multe motive. Intai de toate, acesta este format din aminoacidul L-triptofan, care este unul dintre cele 20 de amino-acizi standard, necesare pentru viata asa cum o stim. Interesant, este de asemenea una dintre putinele acizi esentiali pe care organismul nu se sintetizeaza, si trebuie sa-l de la dieta. Dar avem, de obicei, o multime. Aceasta imagine explica variatiile nivelurilor de serotonina postsinaptica:

Vulnerabilitate cronica sau persistenta pentru depresie este considerat a fi legate de volumul de hippocampal a scazut sau a capacitatii si a suprimat neurogenesis hipocampusului.

HPA axa disfunctie a fost asociata cu depresia. Susceptibilitate genetica la depresie pare sa medieze legatura dintre stres si depresie.

Cognitiv-comportamentale modele de depresie au invatat in special in neputinta s-au dovedit a se coreleaza cu neurobiologia de baza de depresie. Persoane evitant, atunci cand se confrunta cu o situatie stresanta a evita confruntarea cu situatia, in ciuda posibilitatilor de a face acest lucru. Evitarea persistenta in cele din urma conditiile de persoana te pentru a raspunde automat la situatiile stresante, cu puternice sentimente de neajutorare.

Sleep studii de depresie au demonstrat in mod semnificativ redus lent-val (etapele 3 si 4), de somn si de somn crescut lumina (etapa 1). Perioadele de latenta somnului REM sunt scurtate. Somnul este de restaurare pentru reducerea creier cells.Severe in activitatea de serotonina au fost asociate cu mai putin somn odihnitor sleep.Disturbed este un simptom semnul distinctiv de depresie. Tulburarile de somn clasice includ dificultati de adormire, trezire dimineata devreme, si a scazut timpul total de somn.

Ritmurile circadiene sunt strans asociate cu simptome de depresie majora. Glanda pineala din creier produce hormoni melatonin.Brain nivelul de melatonina poate fluctua semnificativ, cu cresteri anuale de zi cu zi si in perioadele de lumina si intuneric.Persoanele depresive s-au dovedit a suferi de la un nivel scazut de melatonina, atunci cand simptomele lor includ somn deranjat.

Semne depresie si simptome

Starea de spirit depresiva si pierderea interesului sau a placerii sunt simptome semnul distinctiv de depresie majora. Starea depresiva este, de obicei, cu experienta ca dureros, amorteala si fund. Pierderea de interes sau de placere pot fi mult mai greu de recunoscut. Altii pot observa aceasta schimbare inainte de a face persoana deprimat.

Oboseala sau pierderea de energie este un simptom comun inca alarmant de depresie.Oboseala asociate cu depresia pot face activitatile de zi cu zi de regula o data pe efectuate in mod automat aproape imposibil, este imobilizare. Persoanele depresive se pot asocia lor oboseala severa sau brusc, cu boli fizice grave, cum ar fi cancerul, diabetul, boli cardiovasculare.

Agitatie-asociat agitat, iritabil cu depresia poate varia de la usoara hiperactivitate si sarcasm la agresiune. Activitati fizice compulsive, cum ar fi ritmul nu sunt mai putin frecvente.

Concentratie este afectata experimentat ca un simptom extrem de ingrijoratoare de depresie. Ganduri si incetini procesul de gandire literalmente devine dificil. Luare a deciziilor depreciate este una dintre alegeri consequences.Minor multe si preferrences simpli devin dificil. Continutul de gandire este de obicei dominata de teme depresive inalta.

Stima de sine scazuta, este semnul distinctiv psihologic din gama depression.Negative aprecieri din vina inutil sa se auto-ura aproape fiecare day.In unele cazuri, vina de sine atinge proportia iluzorie sau este deosebit de disproportionata in raport cu greselile reale sau percepute caderile. Oamenii in general gasi modalitati de a proteja lor de auto-stima pentru atacurile normale de depresie severa life.With de zi cu zi, pozitiv stima de sine poate fi absent si doar rareori este pierderea legate de evenimente de viata reale.

Gandire-a exprimat negativ ca opiniile negative ale sine, viata si viitor. Acesta este un simptom comun de depresie severa de multe ori neinteles. Depresia severa este o experienta de gol care face ca viata insasi pare gandirea futile.Negative asociate cu depresia pot fi confundate ca intentionata sau neplacut, astfel ca altii sa evite contactul cu persoana deprimat.

Vegetativa din Statele manifesta la fel de lent sau de activitati fizice reduse activity.Normal de zi cu zi, cum ar fi baie si dressing nu poate fi efectuata. Aceste simptome sunt de obicei descrise ca simt ca si cum unul este de mers pe jos de somn, de viata in miscare lenta sau a devenit un robot.

Tulburari de somn-Insomnia este cea mai comuna, dar unele persoane pot dormi mai mult (hipersomnie) sau trecerea de la orele lor de somn timp de noapte simptome de zi time.Sleep includ dificultati de adormire, trezire dimineata devreme, treziri frecvente si trezirea obosit. Activitatii cognitive generate de gandirea negativa obsesiv tulbura somnul, in esenta, prin prevenirea acesteia sau prin trezirea literal persoana.

Perturbare semnificativa a poftei de mancare, pierderea in greutate, atunci cand nu dieta sau crestere in greutate (o schimbare de> 5% din greutatea corpului) sau micsorarea / crestere a apetitului aproape in fiecare zi. Persoana poate prezenta schimbare semnificativa in preferintele alimentare. Grav persoanele depresie pot deveni constienti de foame sau de sete. Activitatea diminuat salivare si gastrice pot umezi appetite.Overeating de asemenea, apare, dar aceasta tulburare pare a fi mult mai legate de neliniste decat la pofta de mancare. Persoanele care utilizeaza in mod normal, produsele alimentare, pentru un confort emotional poate creste consumul lor de ridicat in grasimi, zahar, sare si alimente (produse alimentare confort).

Ganduri recurente de moarte (nu doar frica de a muri), ideatie suicidara recurenta fara un plan specific sau o tentativa de suicid sau un plan specific de a comite suicid.
Un semn de ingrijorare este atunci cand cinci sau mai multe dintre aceste simptome au fost prezente in timpul de 2 acelasi – perioada de o saptamana si reprezinta o schimbare de functionare precedent.

Depresie, care dureaza 2 ani sau mai mult, este frecvent mentionata ca depresia minore (distimie).

Tratamentul depresiei

Cele mai multe antidepresive disponibile in prezent, act prin imbunatatirea noreprinephrine creier si activitatea serotoninei.

Antidepresive triciclice (ATC) a blocat recaptarii de norepinefrine si serotonina, admitand astfel de activitate neurotransmiter mai mult.

Inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS) a devenit disponibila pe scara larga in anii 1990 si au fost primii cu efecte antidepresive, inhibitori selectivi. ISRS Sucha ca fluoxentine, paroxentine, sertaline s-au dovedit a ameliora simptomele depresiei de trei ori mai rapid decat medicamente mai devreme, cu efecte secundare mult mai putine.ISRS a devenit rapid clasa primara de antidepresive. Desi acestea sunt imbunatatite nu sunt efecte secundare liber. Sindrom serotoninergic este o reactie adversa grava, care poate rezulta din activitatea serotoninei excesiva. Simptomele de sindrom serotoninergic includ: alterarea statusului mental, agitatie agitat, mioclonii, hiperreflexie, transpiratie, frisoane, tremor, tulburari gastro-intestinale, ataxie, dureri de cap.Disfunctie sexuala este, de asemenea, gandit pentru a rezultat din ISRS-induse de activitatea serotoninei excesiv. Debutul poate fi imediata sau treptata, cu efecte variind de la pierderea de interes pentru anorgasmie. ISRS celular si mecanisme neurochimice continua sa fie obiectul de cercetare clinica.

Terapia psihologica

Solicitarea de la ajutor din exterior, nu este un lucru rusinos tot face atunci cand se confrunta cu suspiciunea de depresie majora. Evaluare psihiatrica sau psihologica poate confirma diagnosticul de depresie clinica majora si pacientul poate fi ajutat in consecinta.

Psihoterapia (“terapie” pentru scurt), implica de fapt o varietate de tehnici de tratare. In timpul tratamentului, un pacient cu discutiile de depresie la un profesionist de ingrijire a sanatatii mintale instruit, care il ajuta sa identifice si sa lucreze prin problemele care ar putea fi cauza lor episod de depresie majora. Avand grija de aspectele psihosociale si psihologice ale depresiei majore nu este de neglijat.

Psihoterapia ajuta pacientii cu depresie majora:

Intelegerea unele dintre comportamentele, emotiile si ideile, care contribuie la starea sa
Intelegerea si identificarea problemelor de viata sau de evenimente – cum ar fi o boala majora, un deces in familie, o pierdere de un loc de munca sau un iubit care o duce la depresie majora lor si le face sa inteleaga care aspecte legate de aceste aspecte pot fi in masura sa rezolve sau de a imbunatati.
Regain un sentiment de control si de placere
Uneori, psihoterapia poate inlocui tratamentul farmacologic cu totul, dar de cele mai multe ori se completeaza reciproc in a ajuta pacientul depresiv de a castiga inapoi viata sa anterioara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 3 =