Sanatate

Ateroscleroza – simptome si metode de tratament

Ateroscleroza – simptome si metode de tratament

Ateroscleroza Termenul provine de de la greacă cuvinte Atheros (“mush”), şi Skleros (“greu”). Acest termen este folosit pentru a descrie formarea depozitelor de grasime si colesterol pe peretii arterelor.

Procesul de ateroscleroza sau ingustarea arterelor poate apărea în orice artera din organism. Atunci când acest proces are loc in arterele care alimenteaza inima cu sange, vorbim despre boala coronariana principala cauza de crize de ischemie. Acelaşi proces se desfăşoară în arterele cerebrale – ateroscleroza cerebrala, stare care poate duce la accidente vasculare cerebrale.

Condensare colesterol mare in vasele de sange care transporta sange la picioare, pot provoca crampe dureroase în picioare şi a picioarelor (aşa-numita claudicatie intermitenta), chiar şi după plimbări scurte. Indiferent de arterelor, ateroscleroza este cauzată de aceiaşi factori.

Cauzele aterosclerozei

Cauza principala a aterosclerozei este de tendinţa de a produce hormoni în exces în timpul hrănirii – o tendinţă care creste cu varsta. În cazul în care un nivel ridicat de insulina in sange se menţine pentru o perioadă lungă de timp, o serie de procese neplacute apar: retenţie de lichid în exces, hipertensiune arterială, acumularea de grasimi si riscul de diabet a crescut.

În plus, există alte boli care sunt asociate cu ateroscleroza: de exemplu, niveluri ridicate de insulina stimuleaza ficatul pentru a produce cantităţi mari de colesterol şi trigliceride, principalele “grăsimi”, conţinută în sânge. Nivelurile crescute de insulină forteaza organismul sa produca mici cantitati de colesterol HDL (colesterolul “bun”) şi cantităţi mari de LDL-colesterol, care creste riscul de boli de inima.

În plus, niveluri ridicate de insulina contribuie la schimbări în structura moleculei de colesterol, care accelerează depunerea pe peretii arterelor si ateroscleroza cauza.Dacă adăugaţi şi alţi factori care contribuie la dezvoltarea aterosclerozei, cum ar fi fumatul, este posibil să aveţi toate şansele de a suferi de aceasta.

Ateroscleroza Dieta

Alegerea unui regim alimentar adecvat joacă un rol important în reducerea riscului de ateroscleroza. Daca urmezi o dieta care oferă cantitatea necesară de proteine ​​slabe, contine mai multe fibre alimentare (ţesutul celular), este bogat in legume cu amidon minim, cantitati echilibrate de grasimi animale si legume, va fi capabil de a opri de îngustarea arterelor

Diferite tipuri de proteine ​​consumate, folosind în special carnea de pasăre pe meniu şi adăugarea în mod regulat fructe de mare şi peşti de apă dulce, lactate degresate, carne de vită carne de porc şi de slabă şi albuşuri de ou va asigura 30% din nevoia de dvs. normal de calorii pe zi. Apoi mâncaţi suficiente legume: frunze verzi, galben şi verde închis, orez şi ovăz, pentru a obţine 40% din caloriile zilnice.
Limitati consumul de de grâu, porumb şi de cartofi, cu toate că nu necesar să se le exclude complet de la dieta, aşa cum amidon, cum ar fi de zahăr stimuleaza de producţie de insulina. Ultima 30% din caloriile zilnice pot fi obţinute din grăsimi animale şi vegetale. Asiguraţi-vă că pentru a consuma uleiuri vegetale, produse prin metode presare la rece şi asiguraţi-vă că cantitatea de grasimi animale, nu este prea mare (aproximativ 10% din caloriile zilnice normale).
Nu utilizaţi pentru uleiuri vegetale de preparare aluat hidrogenizate, cum ar fi margarina sau grăsimi solide vegetale, deoarece acestea contribuie eficient la dezvoltarea aterosclerozei. Şi nu face nimic prăji! Chiar şi cele mai înalte grăsimi de calitate, iniţial inofensiv pentru sănătate, schimba structura lor chimica, atunci când sunt supuse la temperaturi foarte ridicate.

Alimente bogate în ţesuturile celulare, cu niveluri mai scăzute de colesterol, deoarece fibrele au capacitatea de a imobiliza colesterolului în intestin şi, astfel, poate reduce absorbţia acestuia. În urma unei anumit regim alimentar, compus de către cele principiile de enumerate mai mai sus, vă va fi acum pe drumul cel dreapta, oferind organismul o cantitate tot mai mare de fibre dietetice.

Organismul foloseste acizi grasi esentiali, ca materie primă pentru a produce o intreaga familie de substante chimice numite eicosanoids. Ca şi alte familii de substanţe chimice, unele eicosanoide pot fi considerate “bune” şi altele eicosanoid Bine “rău.”, Printre alte caracteristici utile, tendinţa de a reduce riscul de boli cardiovasculare (boli de inima si ingustarea arterelor) şi a tensiunii arteriale. Aveţi poate începe cu o dieta pe baza pe recomandările propuse de mai sus, pentru a pregăti corpul pentru de următorul tratament: de acid linoleic şi ulei de de peşte în procentuala a raportului 1:4, de ori 1-3 pe zi.

Dietele bogate în zahăr rafinat şi amidon, să contribuie la dezvoltarea aterosclerozei, creşterea cantităţii de nivelul de insulina. Exclude sau de a reduce consumul de amidon rafinat drastic: făină de grâu şi de porumb, toate tipurile de zahăr şi de toate alimentele care conţin aceste substanţe.

Consumul excesiv de alcool poate creşte riscul de ateroscleroza. Tu ar trebui să limiteze consumul zilnic de alcool la un nivel de nu mai mult de un pahar de vin.

Suplimente utile

Deficit de acid folic poate creste riscul de aparitie a aterosclerozei, ca organismul are nevoie de aceasta vitamina pentru a crea un aminoacid numit homocisteina (conţinute de moleculele de proteine ​​care contribuie la ingustarea arterelor), într-un alt aminoacid, metionină, ea nu are această caracteristică.

Insuficientă de vitamina B6 (piridoxina), poate influenţa, de asemenea, dezvoltarea aterosclerozei, astfel ca grupul de vitamine B si acid folic. Vitamina B6 transformă homocisteina într-un alt aminoacid, de asemenea, inofensiv, numit cistationine. În lipsa de vitamina B6, homocisteina se lipeste de peretii arterelor, ceea ce creşte probabilitatea de depunerea colesterolului.

Deficit de vitamina B12, de asemenea, are efectul de a homocisteinei pe peretii arterelor, pentru acelaşi motiv, comun pentru toate vitaminele din grupa B. Vitamina B12 se transformă homocisteina în cistationine inofensiv.

Vitamina C deficit duce la formarea de “patch-uri” de pe peretii arterelor afectate “Aceste patch-uri” pot deveni centre de acumularea de colesterol, care vor reduce diametrul arterei.

Administrarea zilnică de vitamina E poate reduce riscul de boli de inima (după toate probabilităţile, inclusiv ateroscleroza).

Deficit de calciu poate contribui la procesul de ateroscleroza din mai multe motive: ea poate contribui la niveluri mai ridicate ale colesterolului şi trigliceridelor, precum si predispozitie pentru depunerea de trombocite (celule speciale din sange, care aduna de pe peretele arterei deteriorat pentru a opri fluxul de sange prin formarea trombilor)

Valoarea normală de aportul de calciu pot preveni astfel de probleme, dar nu exagera.Prea mult calciu poate avea efect invers. Aportul de calciu zilnic ar trebui să fie de aproximativ 1500 mg (conţinute în produsele alimentare sau preparate speciale). Act de Calciul şi de de magneziu ca un cuplu şi de sunt adesea prescrise combinate.

Deficienta de crom poate contribui la dezvoltarea aterosclerozei şi a administraţiei sale pot normaliza nivelul de colesterol, aşa cum se poate creste cantitatea de colesterol “bun” – HDL şi de a reduce cantitatea de colesterol “rau” – LDL.

Magneziu insuficient creşte riscul de atacuri cardiace, ateroscleroza si tulburari de ritm cardiac. Suplimente de magneziu poate preveni calcifiere (ingustarea) vaselor de sânge pe tot corpul. Aspartat de magneziu se administrează în doze zilnice de 200-500 mg.

Seleniul este necesar pentru sinteza de glutation peroxidazei, o enzima care elibereaza radicalii liberi, deficit de seleniu poate creşte riscul de deteriorare a tesutului de catre radicalii liberi. Oxidarea de celule de colesterol LDL (distrugerea de către radicalii liberi), poate contribui, de asemenea, la introducerea acestora în pereţii vaselor de sânge.

Administrarea zilnică de beta-caroten reduce riscul de boli de inima. Creşterea consumului de alimente care conţin beta-caroten, cum ar fi legumele verzi si legume galbene şi frunze de culoare verde închis.

Unele cercetări au demonstrat calităţile de coenzima Q10 in reducerea riscului de ateroscleroză şi capacitatea. Dacă diametrul arterelor calcifiate îngustează din cauza congestiei si a colesterolului, chiar trombului mici se pot închide artera şi a opri fluxul de sânge, cu efecte devastatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 7 =